Wednesday, 13 August 2014

Evenementen in Goes

Er is altijd wel wat te beleven in deze bruisende stad. Zeker als het neerkomt op entertainment en cultuur. Enkel van de meest gekende muziek evenementen zijn zeker en vast Dancetour, MuziKade, Goes C en de Manhuistuinconcerten die elk jaarlijks plaats vinden in deze stad. Niet alleen heft de stad een goed arsenaal aan muziek evenementen, er zijn ook een hoop evenementen voor diegene die van mode, film of cultuur houden. Dit alles is mogelijk omdat de stad een geweldige omgeving vormt, zowel in de binnenstad als de buitenstad. Maar laten we eens een kijkje nemen naar de meest gekende evenementen die de stad te bieden heeft.


1.   Manhuistuin concert

Het concert heeft zijn naam te danken aan het feit dat vroeger mannen boven de 60 gratis in deze tuin konden wonen, maar dat is allemaal verleden tijd sinds de tuin nu een permanente muziektent heeft waar in de zomermaanden vele concerten worden gehouden. Op het programma voor deze zomer staan bijvoorbeeld: Het Zeeuws Mannen koor en Witte van Haemstede – Burgh Haamstede.

2.    Zeeuws Rijwiel en Tour vierdaagse

Dit jaar viert de stad zijn 26e Zeewse Rijwiel en Tour vierdaagse waarbij je fietstochten van 25, 40 of 60 km rondom de streek kan maken.
De toeren vertrekken vanuit het centrum van de stad en gaan verschillende richtingen uit. De ganse tour is aangeduid met pijlen zodat iedereen makkelijk zijn weg kan vinden.
Wanneer je alle vier dagen mee fiets krijg je ook nog eens een herdenking medaille als aandenken.

3.    Dancetour

Het laatste weekend van juli is het weer zover, Dancetour slaat zijn tenten op, op de grote markt en je kan gans de dag genieten van gratis dance muziek gedraaid door bekende DJ’s.
Het festival loopt van 1 uur ’s namiddags tot 10 uur ’s avonds.
Dit jaar verwelkomt het event DJ’s zoals Wessel S,  La Fuente, Mc Boogshe en zovele meer.

4.    GoesC festival

Dit gratis culturele festival gaat door in augustus en kan je optredens van muziek, dans en theater verwachten. Het evenement begint in de late namiddag en loopt door tot middernacht. Dit jaar kan je optredens verwachten van onder andere Los Misticos, Musicalvrienden en de Zeeuwse muziekschool.

5.    Kermis

Zoals elk jaar gaat de kermis van Goes weer door in augustus op de Grote Markt, de Singelstraat en de Koepoort. Naar gewoonte zal je hier dit jaar weer al je favorieten kermis attracties terugvinden zoals de botsauto’s, de vissen kraam, het spiegelpaleis en vele andere. En vergeet natuurlijk niet dat lekkere pakje patat waarvan je op het einde van de dag van kan genieten samen met een chocolade banaan.

6.    Marktconcerten

Zoals elk jaar organiseert de stad weer zijn jaarlijkse markt concerten. Deze vinden plaats elke zaterdag namiddag op de Grote Markt. Dit jaar kan je je verwachten aan orgelconcerten door onder andere Arno van Wijk, Harmen Trimp en Aart Bergwerff.

Zoals je ziet is deze zomer weer gevuld met evenementen voor jong en oud. Op deze manier zal je zomer weer sneller dan gedacht voorbij zijn.


No comments:

Post a Comment