Tuesday, 22 July 2014

Als je van markten houdt

Waar anders haal je je verse groenten en fruit beter dan op de markt? En niet alleen is het een gezellige en goedkope plaats om je wekelijkse portie groenten, fruit en andere benodigdheden te halen, het is ook een leuke plaats om gezellig samen te komen met je vrienden en vriendinnen.
Eens je alles bij elkaar hebt gesprokkeld kan je gezellig genieten van een kopje koffie in een van de vele cafeetjes  die je rond de grote markt kan terug vinden. Tijdens de zomermaanden hebben de meeste cafés zelfs een buitenterras waarvan je lekker van de zon kan genieten met een ijsje of een lekkere pannenkoek. De keuze is aan jou.

Er is een wekelijkse gewone markt die al je alledaagse producten aanbied gaat door op dinsdag en kan je gans de dag bezoeken. Hier vind je producten zoals fruit, groenten, bloemen, kleding en lokale lekkernijen. Bovendien is er elke vrijdag een markt die gedetecteerde is aan groenten en fruit, ook deze kan je gans de dag bezoeken. Beide markten kan je terug vinden op de gezellige grote markt die omringd is met leuke cafeetjes en restaurants.

Jammer genoeg zijn er ook bepaalde dagen waarop de markten helaas gesloten zijn. Dit zijn merendeels alle feestdagen zoals de eerste en tweede dag van Pasen, de eerste en tweede kerstdag,  de eerste en tweede dag van Pinksteren, Hemelvaart, Koningsdag en Nieuwjaarsdag.

Nu hebben we het enkel en alleen nog maar over de wekelijkse marken uit Goes gehad. Wacht tot je meer ontdekt over de speciale seizoen gebonden marken in de stad.
Tijdens de zomermaanden zijn er ook avondmarkten met eindeloze kraampjes  die al wat je nodig hebt verkopen zoals vers fruit en groenten, dames en heren mode, hotdogs en andere lekkernijen. Je noemt het maar op en je zal het terug vinden op deze avondmarkt.
En hier bovenop is er ook nog de maandelijkse koopzondag. Deze neemt plaats elke laatste zondag van de maand in de binnenstad. Op deze zondag is er niet alleen een gewone markt, maar je kan er ook een toeristische markt terug vinden. En als dat al niet genoeg is zijn er ook nog stadswandelingen die worden georganiseerd door de stad zelf, plezier voor jong en oud gegarandeerd dus.

En als dat allemaal nog niet genoeg is gooit de stad er ook nog een zijn jaarlijkse kerstmarkten er bovenop. Deze neemt plaats gedurende de kerstvakantie.
Dingen die je hier zal terug vinden zijn onder andere de Kerstmannen loop, de intocht van de Sint en zwarte piet, the old Christmas Day, het Goes viert kerst concert en vele andere.
Natuurlijk bovenop deze evenementen zijn er ook de bekende kerst kraampjes terug te vinden die een ruim assortiment aan kerst decoratie, jenever, oliebollen aanbieden.


Je ziet het dus. Het maakt niet uit wat soort markt je naar op zoek bent, deze stand heeft het allemaal. Kom en geniet zelf van een van deze wekelijkse markten of seizoensgebonden markten. Wat je ook doet een gezellige namiddag met vrienden en familie zijn gegarandeerd.

No comments:

Post a Comment